Špenátový koláč

Rýchly jednoduchý špenátový koláčik (fotorecept)

Autor receptu: kucharecka33

Recept je naozaj super jednoduchý. Až sa hanbím ho sem dať :)* Ale na druhej strane, aj ja som raz začínala a čo by som za takýto recept dala! Je skôr z kategórie večera à la čo chladnička dala. Zvládnu ho aj úplní začiatočníci.

6
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Používam obyčajné hotové chladené lístkové cesto, zrolované do valčeka. Rozviniem ho na plechu, rovno na papieri, v ktorom je zabalené.
  2. Pripravíme si špenát. Ak je mrazený, zahrejeme ho v hrnci mierne podliaty vodou. Ak je čerstvý, len opláchneme a nakrájame na drobno. Syr Feta nastrúhame na hrubo.
  3. V miske zmiešame špenát s fetou (nepridávam žiadnu soľ ani korenie).
  4. Zmes navrstvíme rovnomerne na polovicu cesta. Na okrajoch necháme voľné aspoň 2 cm.
  5. Druhou polovicou cesto "zatvoríme" a okraje uzavrieme tak, aby z neho pri pečení nič nevytieklo. Vrch cesta trocha popicháme vidličkou, aby sa nenafukovalo.
  6. Potrieme vajíčkom...
  7. ... a dáme piecť na 180 °C v teplovzdušnej, alebo 200 °C v elektrickej rúre cca 20-25 minút dozlata.
  8. Necháme trocha vychladnúť...
  9. ... nakrájame a večeriame. Dobrú chuť! 😊