Špenátový koláč
Rýchly jednoduchý špenátový koláčik (fotorecept)
Autor receptu: kucharecka33
Recept je naozaj super jednoduchý.
Až sa hanbím ho sem dať :)* Ale na
druhej strane, aj ja som raz začínala
a čo by som za takýto recept dala! Je skôr z kategórie večera à la čo
chladnička dala. Zvládnu ho aj
úplní začiatočníci.
6 porcií |
30 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Používam obyčajné hotové chladené lístkové cesto, zrolované do valčeka. Rozviniem ho na plechu, rovno na papieri, v ktorom je zabalené.
- Pripravíme si špenát. Ak je mrazený, zahrejeme ho v hrnci mierne podliaty vodou. Ak je čerstvý, len opláchneme a nakrájame na drobno. Syr Feta nastrúhame na hrubo.
- V miske zmiešame špenát s fetou (nepridávam žiadnu soľ ani korenie).
- Zmes navrstvíme rovnomerne na polovicu cesta. Na okrajoch necháme voľné aspoň 2 cm.
- Druhou polovicou cesto "zatvoríme" a okraje uzavrieme tak, aby z neho pri pečení nič nevytieklo. Vrch cesta trocha popicháme vidličkou, aby sa nenafukovalo.
- Potrieme vajíčkom...
- ... a dáme piecť na 180 °C v teplovzdušnej, alebo 200 °C v elektrickej rúre cca 20-25 minút dozlata.
- Necháme trocha vychladnúť...
- ... nakrájame a večeriame. Dobrú chuť! 😊