Rýchly eintopf pre uzimených (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Kto nevarí z konzervovanej zeleniny a strukovín, nech tento recept obíde alebo si ho pripraví z čerstvej. Pre neho už rýchly nebude:-)

2-3
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Všetko som varila v jednom hrnci, ako názov napovedá. Jedlo bolo hotové do pol hodiny aj s prípravnými prácami. Slaninu, očistenú cibuľu a pór som nakrájala na kocky a krúžky, na oleji som ich opiekla, až chytili farbu.
  2. Prisypala som mletú rascu a mletú červenú papriku, hneď po premiešaní aj očistené a nakrájané zemiaky.
  3. Zaliala som ich horúcim zeleninovým vývarom, iba tak, aby boli zemiaky ponorené, priviedla som do varu a za chvíľu som pridala očistenú a nakrájanú tekvicu.
  4. Keď boli zemiaky s tekvicou polomäkké, prišli na rad cestoviny, mala som maličké kolienka, ktoré sa uvaria za 3-4 minúty.
  5. Hneď za kolienkami nasledovali fazuľové struky(mala som otvorenú fľašu v chladničke) a cícer tiež z konzervy. Ten je úplne mäkký, takže kým sa uvarili cestoviny, bolo jedlo hotové. Už som len dochutila soľou a prisypala posekanú vňať.
  6. mám rada takéto rýchlovky, kde sa všetko pridá v poradí, za aký čas sa uvarí. Jedlo je sýte, s kopou zeleniny, hrejivé a so šmakom opečenej slaninky. Dobrú chuť aj vám!