Rýchly chutný slaný posúch

Autor receptu: tatranka

Málokedy sa nechám zviesť koláčom pečeným na slano. Tento recept objavil a doporučil mi manžel po prečítaní receptov v časopise Báječná žena. Recept sa aj mne páčil a keďže s ním nebolo veľa práce a znel tak jednoducho, veru som sa odhodlala na jeho prípravu. Neľutujem. Je to naozaj chutný slaný koláč, ktorý si môžete obmieňať a prispôsobovať svojej chuti.

35 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. V teplom mlieku pripravíme kvások aj s cukrom, pridáme teplú vodu. Po nakysnuti kvások nalejte do múky. Pridajte soľ, olej a vajíčko. Vypracujte cesto a nechajte nakysnúť. Po vykysnutí,cesto preneste rovno na vymastený plech a na ňom ho roztiahnite.
  2. V nádobe zmiešajte smotany, pridajte nastrúhaný syr, bryndzu alebo tvaroh. Roztlačený tvaroh pridajte do tejto masy. Cesnak si dajte podľa chuti. Ja som pridala do plnky aj hrsť kôpru. Takto upravenou a premiešanou plnkou natrite cesto na plechu.
  3. Kým si osmažite slaninku a cibuľku,cesto, vám ešte trochu nakysne. Nemá to byť vysoké cesto. Robte to radšej na väčší plech. Je to vlastne slaný posúch, ale aký dobrýýýýýýýýýýý !!!! Upraženú slaninku s cibuľkou, preceďte cez sito./ Kovové/! Po ochladení opraženej slaninky s cibuľkou naneste a posypte cesto touto dobrotou. Nakoniec posypte posúch pažitkou alebo zelenou cibuľkou.
  4. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C. Asi 40 - 45 minút. Hotovo! Posúch vás príjemne prekvapí. My sme si k nemu dali acidko. Bolo to veľmi chutné.
  5. A potom už len s chuťou do zaujímavej dobroty.
  6. Slaný rýchly a chutný posúch.