Broskyňový koláč
Rýchly broskyňový koláčik vo forme
Autor receptu: luwinka
Tento koláčik je naozaj rýchly, ľahučký a nadýchaný. Pre začiatočníkov ako stvorený.* Priemer formy je 22 cm.
10 porcií |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Žĺtky s cukrom vymiešame do penista. Postupne pridávame vlažnú vodu a olej. Dobre vymiešame. Múku rozmiešame s práškom do pečiva a zamiešame. Zľahka pridáme tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Formu vymastíme tukom, posypeme múkou a dáme do nej cesto. Na vrch cesta dáme na kúsky pokrájané broskyne. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov 30 minút. Ešte teplý koláč posypeme vanilkovým cukrom a necháme ho vychladnúť.
- Po vychladnutí ho vyberieme z formy a posypeme po vrchu práškovým cukrom. Pokrájame ho na kúsky.
- Na tanieri.
- Chutí naozaj skvelo :-)