Broskyňový koláč

Rýchly broskyňový koláčik vo forme

Autor receptu: luwinka

Tento koláčik je naozaj rýchly, ľahučký a nadýchaný. Pre začiatočníkov ako stvorený.* Priemer formy je 22 cm.

10
porcií
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Žĺtky s cukrom vymiešame do penista. Postupne pridávame vlažnú vodu a olej. Dobre vymiešame. Múku rozmiešame s práškom do pečiva a zamiešame. Zľahka pridáme tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Formu vymastíme tukom, posypeme múkou a dáme do nej cesto. Na vrch cesta dáme na kúsky pokrájané broskyne. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov 30 minút. Ešte teplý koláč posypeme vanilkovým cukrom a necháme ho vychladnúť.
  2. Po vychladnutí ho vyberieme z formy a posypeme po vrchu práškovým cukrom. Pokrájame ho na kúsky.
  3. Na tanieri.
  4. Chutí naozaj skvelo :-)