Rychlovka na spôsob maďarského gulášu

Autor receptu: marto990

Mäsko na minutky, a omáčka na spôsob maďarského gulášu, s kopou zeleniny, podávajte so zemiakovou kašou, ryžou alebo kuskusom.

8
porcií
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Všetku zeleninu nastrúhame robotom, alebo ručne na strúhadle, papriku nakrájame na stredne veľké tenké prúžky. Všetko orestujeme na stredne veľkom plameni, na asi 2 lyžiciach oleja. Keď masa stratí na objeme, pridáme červenú papriku, ja som pridal asi lyžicu sladkej, a jednu čajovú paprikovej pasty, no mohol som aj dve, pretože som ešte dochucoval soľou. Okoreníme čiernym korením a pretlačíme 4 strúčiky cesnaku.
  2. Kým sa nám zelenina bude pražiť, umyjeme a očistíme si mäso. Nakrájame asi na 8 rovnako veľkých, cca 1,5 cm hrubých kúskov, ja som robil karé. Pri sviečkovej môžu byť aj hrubšie. Osolíme, okoreníme čiernym korením, pridáme čajovú lyžičku bazalky, a vrchovato kurkumu. Pokvapkáme olivovým olejom. Zmesou korenia a oleja dôkladne obalíme všetky plátky mäsa, a trošku ho naklepeme päsťou.
  3. Mäsko pražte bez oleja na grilovacej panvici. Ja som pražil s trochou oleja, na normálnej panvici, asi 6 minút. Pravidelne som obracal. Medzitým sledujeme zmes. Ak táto sa nám zdá dostatočne popražená, nemusíte ju trápiť donekonečna, pridáme paradajkový pretlak, prípadne kúsky paradajok. Pokiaľ pridáte pretlak, pridajte podľa hustoty pretlaku aj vodu, ak by sa Vám tento zdal hustý. Premiešame, ochutnáme, prípadne osolíme, dokoreníme.
  4. Kým sa nám mäsko neupraží, môže nám táto zmes bublotať na sporáku. Podľa chuti ku koncu pridajte čili papričku. Opražené mäsko ukladajte na túto zmes, kým ešte bubloce na sporáku. Podávajte so zemiakovou kašou, kuskusom alebo ryžou ochutenou červenou paprikou. Prípadne dozdobte bielym jogurtom, ja som podával s cottege syrom s cesnakom, citrónovou štavou a trochou olivového oleja. Dobrú chuť.