Škoricové pečivo

Rýchle keksíky s vôňou škorice ku kávičke (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Kto má rád škoricu a jej vôňu, môže vyskúšať.

20 minút
príprava
3x20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Tu sú suroviny.
  2. Vajcia vyšľaháme s vanilkovým, kryštálovým cukrom a štipkou soli do peny.
  3. Keď sú vajcia vyšľahané, pridáme kyslú smotanu a olej a ešte prešľaháme, aby sa všetko dobre prepojilo. Múku preosejeme, pridáme prášok do pečiva a vyšľahané vajcia.
  4. Cesto dobre vypracujeme, preto uvádzam 420-430 g múky - začnite so 420 g a ak treba pridajte ešte tak, aby vzniklo nelepivé cesto. Ja som miešala v nádobe a potom som si pomúčila pracovnú dosku a cesto preložila.
  5. Cesto som si prekrojila na polovice lepšie sa mi pracuje s menším kúskom cesta. Vyvaľkala som.
  6. Do menšej nádobky som si dala asi 2 PL kryštálového cukru a 1 balíček škoricového cukru, dobre zamiešala a zmesou som posypala vyvaľkané cesto. Tak isto som urobila aj druhú polovicu cesta.
  7. Nakrájala som na pásiky a potom na trojuholníčky a prekladala na plech vystlaný papierom na pečenie. Piekla v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 15-20 minút. Tu si už každá svoju rúru poznáte, tak si sledujte keď sú už ružové, vyberte ich. Vyšlo mi za tri takéto plechy.
  8. Ku kávičke ako stvorené a vôňa škorice pri pečení v celom dome. Už je tu jeseň, tak škorica rozvoniava.