Škoricové pečivo
Rýchle keksíky s vôňou škorice ku kávičke (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
Kto má rád škoricu a jej vôňu, môže vyskúšať.
20 minút príprava |
3x20 minút na 180 °C |
Postup
- Tu sú suroviny.
- Vajcia vyšľaháme s vanilkovým, kryštálovým cukrom a štipkou soli do peny.
- Keď sú vajcia vyšľahané, pridáme kyslú smotanu a olej a ešte prešľaháme, aby sa všetko dobre prepojilo.
Múku preosejeme, pridáme prášok do pečiva a vyšľahané vajcia.
- Cesto dobre vypracujeme, preto uvádzam 420-430 g múky - začnite so 420 g a ak treba pridajte ešte tak, aby vzniklo nelepivé cesto.
Ja som miešala v nádobe a potom som si pomúčila pracovnú dosku a cesto preložila.
- Cesto som si prekrojila na polovice lepšie sa mi pracuje s menším kúskom cesta. Vyvaľkala som.
- Do menšej nádobky som si dala asi 2 PL kryštálového cukru a 1 balíček škoricového cukru, dobre zamiešala a zmesou som posypala vyvaľkané cesto. Tak isto som urobila aj druhú polovicu cesta.
- Nakrájala som na pásiky a potom na trojuholníčky a prekladala na plech vystlaný papierom na pečenie.
Piekla v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 15-20 minút. Tu si už každá svoju rúru poznáte, tak si sledujte keď sú už ružové, vyberte ich. Vyšlo mi za tri takéto plechy.
- Ku kávičke ako stvorené a vôňa škorice pri pečení v celom dome. Už je tu jeseň, tak škorica rozvoniava.