Rýchle chrumkavé minirožky

Autor receptu: amelie

...ak sú v nedeľu obchody zatvorené a do pekárne je ďaleko... Alebo sa nám nechce z domu...

Suroviny

Postup

  1. Z uvedených surovín, okrem mlieka a semienok, ktoré dávame navrch rožkov, vypracujeme cesto.
  2. Ak máme domácu pekáreň, suroviny do nej vkladáme v tomto poradí: teplá voda, roztopené maslo, obidve múky, soľ, cukor (do opačných rohov), droždie. Pekárničku zapneme na program: cesto. Vykysnuté cesto preložíme na dosku, premiesime, rozdelíme na dve časti a z obidvoch vyvaľkáme 3-5 mm hrubé kruhy. Rozkrojíme ich na trojuholníky (spolu ich bude 32). Na užšej strane trojuholníky nakrojíme asi na 1 cm pozdĺžne, lepšie sa skrúcajú a nerozpadávajú sa.
  3. Trojuholníčky rolujeme od nakrojeného konca k špičke. Trošku ohneme, aby vznikli malé rožky, ktoré ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Na plechu ich necháme ešte chvíľku (20-25 minút) kysnúť na teplom mieste (môžeme ich prikryť utierkou). Potom ich potrieme teplým mliekom a môžeme ich podľa chuti posypať makom, ľanovými alebo sezamovými semienkami či hrubou soľou.
  4. Rúru predhrejeme na 210 stupňov a na dno dáme nádobu s vodou. Plech s rožkami položíme na prostredný rošt a pri nastavenej teplote pečieme 10 minút. Potom teplotu znížime na 180 stupňov a rožky dopečieme do zlatista.
  5. Upečené rožky vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Dobrú chuť:-)