Rýchla žemľova knedľa z Bolerazu
Autor receptu: skela
Tento recept mala poznačený moja mama od svojej mamy - Bolerazskej babky, ako sme ju doma
na rozlíšenie volali. Recept je veľmi rýchly, výsledok zaručený.
10 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Polovicu rozkov nakrajame na male kocky a oprazime na oleji, nechajme vychladnut. Zatiaľ nakrajame ostatne rozky na kolieska. Dáme variť oslolenu vodu do väčšieho hrnca.
- V mlieku rozmiesame vajcia, trochu oleja, soľ a trochu sody bikarbony. Nalejeme na kolieska rozkov, premiesame. Pridame muku, oprazene rozky a zľahka spracujeme cesto.
- Mokrymi rukami sformujeme 6 "šisiek", vlozime do viacej vody. Pri vareni sa zvacsia, preto treba nechať v hrnci miesto. Varime 25 minút prikryte. V polovici varu obratime.
- Vyberieme dierkovanou naberackou, krátko oplachneme studenou vodou, na mise jemne pomastime olejom.