Zemiaková polievka

Rýchla zemiaková polievka - Keď sa fantázii medze nekladú :)

Autor receptu: babkaancika

Teraz pred Vianocami má každý toho zhonu až nad hlavu. Ráno som sa rozhodla pri kávičke , že si idem zarobiť cestá - linecké, medovníkové a keď sa mi bude chcieť, aj zázvorníkové. Tak som sa do toho pustila, že som s hrôzou zistila, že sa blíži obed a teda treba niečo aj do huby dať . No ale čo? Aaaaaale čo , hladnému veľa netreba, rýchlo uvarím klasickú zemiakovú polievku a aby aj dzedko môj radostný nefrflal, spravím ju aj s klobáskou , veď to poznáte - taká diétová aj s krajcom chleba.

3
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Postup klasický - nakrájané umyté zemiaky nasypať na udusenú cibuľku v kastróli a predtým zamiešať do cibuli červenú papriku - šak klasika :) Zemiaky premiešať, nechať trošku škvariť sa na cibuľke, podliať vodou tak, aby bola voda nad nimi ale tak na 5 cm, pridať korenie, rascu, jemne osoliť a než kastról prikryjeme, pridáme tam klobásku nakrájanú na drobné kúsky.
  2. Keď už boli zemiaky mäkké a klobáska uvarená, napadlo ma, že tam pridám trochu sušených hríbikov z tohtoročnej "oberačky", už pekne voňalo, ale stále sa mi zdalo, že by som tú moju krumplovicu mohla ešte vylepšiť. Otvorila som konzervu s bielou fazuľkou v slanom náleve a šup do kastróla. A nechala som to ešte pár minút jemne vrieť.
  3. A že som sa naučila, že netreba všetko "zasmážkovať", polievku som trochu zahustila bielou "jíškou" z obchodu . Iste to všetci poznáte , ja tomu slovensky hovorím "granulovaná zasmáška". A aby tomu nič nechýbalo, pridala som trošku majoránky a nakoniec nasekanej pažítky, že by tam aj zeleného hechýbalo. Než odbilo pravé poludnie , sedeli sme aj s dedkom spolu za stolom aj s krajcom čierneho chlebíka. Jaj, aj s pohárom chladeného Corgoňa - dobre nám to padlo obom.