Rýchla šošovica (fotorecept)

Autor receptu: jody

Niečo medzi omáčkou a polievkou, do pol hodinky hotové. Vylepšeniam sa medze nekladú. :-)

5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji opečieme cibuľku, pridáme na kolieska nakrájané párky, poopekáme a stiahneme z ohňa. Pridáme červenú papriku a podlejeme vodou.
  2. Prisypeme šošovicu, neskôr aj vňať a od zovretia povaríme 5 min. Nesolíme.
  3. Potom pridáme zemiaky nakrájané na kocky, posolíme, dolejeme vodu a uvaríme do mäkka, tak cca 10 - 15 min.
  4. Nakoniec pretlačíme pár strúčikov cesnaku, vymiešame ho zo soľou a trochou oleja a pridáme do šošovice. Dobrú chuť.