Rýchla slivková pochúťka (fotorecept)

Autor receptu: boise

Na nete som našla, že sa tomu odborne nadáva crumble. Lenže ja som nikdy v živote crumble nevidela, nezhovárali sme sa, neviem čo má také crumble rado, takže nemôžem tvrdiť, že zrovna toto je crumble. Ale minimálne príbuzní budú určite :)

6
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Odkôstkované slivky pokrájame na kocky, zasypeme 100g hnedého cukru, prilejeme 2 lyžice umu (v recepte bolo že cherry...Lenže kto už by u nás potom to cherry dopil? Ako ani rum sa nepije, tá fľaša tam stojí už nejaký ten rok, prisahám fakt! Ale tak...skúsila som, a bolo to super) a dáme dusiť v zakrytom hrnci. Dusíme cca 15-20 minút.
  2. Zatiaľ si dáme rozpustiť maslo. V miske zmiešame 50g hnedého cukru (je tam, len je zasypaný neborák), 100g celozrnnej múky, 100g ovsených vločiek, lyžičku mletej škorice a 3 lyžice sezamových semiačok.
  3. Prilejeme roztopené maslo a vypracujeme posýpku.
  4. Na dno zapekacej misy dáme polovicu posýpky a trošku popritláčame.
  5. Na to dáme udusené (to znie ako z hororu) slivky.
  6. Slivky posypeme druhou polovicou posýpky a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Pečieme cca 30-40 minút.
  7. Nechajte trošku vychladnúť a pustite sa do toho. Najlepšie barbarsky, lyžicou. Nečakajte, že to úhľadne pokrájate. Vďaka spodnej vrstve sa to však nakrojiť dá a následne si to preneste na tanier, do ruky lyžica a ide sa na to... Dobrú chuť!