Krevety

Rýchla miska s krevetami, ryžou a vajíčkom

Autor receptu: ryzasos

Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Rýchle jedlo plné chutí, ktoré je hotové do 20 minút.* Táto miska s krevetami, ryžou a vajíčkom učaruje všetkým, ktorí majú radi rôznorodé chute a morské plody. Vyskúšajte si pripraviť krevety v tejto horčicovo-medovej omáčke s čili, je skutočne vynikajúca! Tešiť sa môžete aj na 45 g bielkovín na porciu.

2
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ryžu prepláchneme, zalejeme dvojnásobným objemom vody, zľahka osolíme a uvaríme do mäkka.
  2. Vo woku alebo menšom hrnci na rozpálenom olivovom oleji orestujeme rozmrazené krevety. Miešame 2-3 minúty, potom pridáme horčicu, med, koreniny, trochu soli a restujeme ich približne 8 minút. Ak treba, podlejeme ich trochou vody.
  3. Nepriľnavú panvicu zľahka postriekame olejom, rozbijeme na ne vajíčka a usmažíme ich na miernom plameni na spôsob volského oka.
  4. Napokon do misky naservírujeme ryžu, krevety, vajíčka, paradajky a posypeme nasekanou pažítkou či inými bylinkami.