Domáca knedľa

Rýchla knedľa z mikrovlnky (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Potrebujete rýchlo prílohu k mäsu s omáčkou? Nie je nič ľahšie.* Celá príprava trvá maximálne 30 minút. Ak máte rožky doma, hurá do práce. Môžete urobiť túto knedľu na poslednú chvíľu a rovno ju krájať na taniere.

4-5
porcie
20-25 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Rožky nakrájame na malé kocôčky (pozdĺžne rozrežeme na štvrtiny a potom krájame kocky). Dáme do misy.
  2. Pridáme múku s práškom do pečiva, žĺtky, mlieko a soľ. Dobre premiešame.
  3. Bielky vyšľaháme do pevnej peny a pridáme k zmesi. Opatrne, ale dobre premiešame.
  4. Bábovkovú formu (nie kovovú) vymastíme a dáme do nej cesto.
  5. Formu s cestom dáme do mikrovlnky a „vlníme“ 8 minút. Necháme ešte 2-3 minúty v mikrovlnke a potom vyberieme. Uvarenosť môžeme skontrolovať špilkou. Ak nelepí, je to dobré, ak by troška lepila, vrátime na pár sekúnd do mikrovlnky.
  6. Knedľu vyklopíme a nakrájame.