Domáca knedľa
Rýchla knedľa z mikrovlnky (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Potrebujete rýchlo prílohu k mäsu s omáčkou? Nie je nič ľahšie.* Celá príprava trvá maximálne 30 minút. Ak máte rožky doma, hurá do práce. Môžete urobiť túto knedľu na poslednú chvíľu a rovno ju krájať na taniere.
4-5 porcie |
20-25 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Rožky nakrájame na malé kocôčky (pozdĺžne rozrežeme na štvrtiny a potom krájame kocky).
Dáme do misy.
- Pridáme múku s práškom do pečiva, žĺtky, mlieko a soľ. Dobre premiešame.
- Bielky vyšľaháme do pevnej peny a pridáme k zmesi.
Opatrne, ale dobre premiešame.
- Bábovkovú formu (nie kovovú) vymastíme a dáme do nej cesto.
- Formu s cestom dáme do mikrovlnky a „vlníme“ 8 minút. Necháme ešte 2-3 minúty v mikrovlnke a potom vyberieme. Uvarenosť môžeme skontrolovať špilkou. Ak nelepí, je to dobré, ak by troška lepila, vrátime na pár sekúnd do mikrovlnky.
- Knedľu vyklopíme a nakrájame.