Rybie ragú
Autor receptu: redakcia
Postup- Rybie mäso pokvapkáme citrónovou šťavou, necháme chvíľu odpočinúť a potom ho nakrájame na väčšie kocky, ktoré osolíme a okoreníme kajenským korením.
- Baklažány olúpeme, rozpolíme, jadrá vyberieme a dužinu nakrájame na tenké plátky. Paradajky sparíme vriacou vodou, olúpeme, nakrájame na malé kúsky a jadierka odstránime.
- Cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska. Ohňovzdornú misu vymastíme margarínom a striedavo do nej poukladáme rybu a zeleninu.
- Zmes zalejeme mäsovým vývarom a olejom, navrch rozložíme olivy a mesiačiky pomaranča a dusíme v dobre vyhriatej rúre asi pol hodiny.
- Krátko pred dodusením posypeme nastrúhaným kokosom. Podávame s ryžou.
|