Rybia zmes s omáčkou Romesco
Autor receptu: bubadlo
Niečo pre labužníkov.
4 porcie |
10 minút príprava |
15 minút na 150 °C |
Postup- Omáčka Romesco: 5 červených paprík, 100g lieskových orieškov, 50g mandlí, 1 hlavička cesnaku, 3 plátky bieleho chleba, 5 rajčín
Rybí vývar: 1 rybia hlava, 500g rybích vnútornosti, 1 surový zeler, 2 mrkvy, pol cibule, 1 petržlen, 1 rajčina
- Ryby poprášime múkou a zľahka opečieme na olivovom oleji. Stiahneme z ohňa a opečieme "dary mora". Pridáme k rybám, olej zlejeme a pustíme sa do prípravy omáčky. Všetky ingrediencie najskôr pokrájame alebo nahrubo nastrúhame (rajčiny navyše predtým olúpeme a chleba osmažíme).
- Zriedime vývarom a rozmixujeme. Medzitým uložíme ryby do pekáča, zalejeme rozmixovanou zmesou a pečieme v trúbe.
|