Rybí koláč s paradajkami

Autor receptu: redakcia

20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Do hrnca s vodou dáme bobkový list, nové a čierne korenie. Keď voda začne vrieť, pridáme soľ a rozmrazené filety, 3 minúty povaríme a scedíme. Rybie mäso necháme vychladnúť a spolu so sardelami pokrájame na kúsky.
  2. Paradajky olúpeme a pokrájame na tenké plátky. Ošúpanú cibuľu pokrájame na tenké kolieska a rozoberieme na krúžky. Papriku pokrájame nadrobno a syr na plátky.
  3. Cesto rozvaľkáme, vyložíme ním plech, pričom okraj vytvoríme z dvoch vrstiev cesta. Obložíme plátkami paradajok, kúskami ryby, sardelami, sardinkami, cibuľou, paprikou, plátkami syra, lístkami šalvie a oregana a pokvapkáme olejom.
  4. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 200 °C pečieme asi 15 minút.