Rybárov guláš
Autor receptu: podravka
Komerčný recept<br />Tento hustý a krémový guláš pripravený z marinovaných filiet z tresky osmažených na olivovom oleji a uvarených
spolu so zemiakmi je ako stvorený na odštartovanie vašej štedrej večere.
Postup
- Rybu nakrájame, pokvapkáme šťavou z jedného citróna a posypeme 1 polievkovou lyžicou vegety. Rybu marinujeme 10 minút a následne obalíme v múke.
- V panvici rozpálime olivový olej a marinovanú rybu osmažíme 5 minút z každej strany. Vyberieme z panvice a udržiavame teplé. Na zvyšnom oleji osmažíme nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, osolíme a zalejeme vodou tak, aby boli všetky ponorené. Varíme pri nízkej teplote 15 minút alebo kým zemiaky nezmäknú. Pridáme osmaženú rybu a pretlačený cesnak a podľa potreby ešte podlejeme vodou. Varíme ďalších 10 minút.
- Krátko pred podávaním pridáme víno a nasekanú petržlenovú vňať.