Rybie filé

Rybacie filé so strukovinami (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Ryby sa na našom stole objavujú stále v menšom množstve, čo je škoda. Skúsme rozšíriť spektrum ich prípravy.

3
porcie
30 minút
príprava

Postup

  1. Filé okoreníme z oboch strán čerstvo namletou kurkumou so soľou.
  2. Na panvici na oleji z oboch strán opekáme asi 10 minút. Potom filé vyberieme na tanier a udržiavame v teple.
  3. Do výpeku pridáme maslo a necháme rozpustiť.
  4. Potom vložíme kukuricu, hrášok, uvarenú sóju a na kocky nakrájané paradajky a osolíme. Podusíme za občasného premiešania asi 10 minút, len dovtedy, kým paradajky pustia šťavu.
  5. Filé rozdelíme na taniere a pridáme strukovinovú zmes. Posypeme sekanou pažítkou.