Rybacia polievka

Autor receptu: kassia

Dostali sme veľkého kapra. Keďže sme len dvaja, musela som ho podeliť na viac častí, niečo zamraziť na neskoršie, niečo som upiekla, ale čo s hlavou a kostrou? Tak som uvarila polievku podľa vlastnej fantázie. Chutila môjmu osobnému "kritikovi", takže inú rybaciu už ani nechce. Ľutujem, ale foto nemám, vtedy som ešte netušila, že niekedy tento recept zverejním.

15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Umyté časti kapra vložím do 2 l studenej vody, pridám koreniny, celú zeleninu (mrkva, petržlen, zeler, kaleráb), celý cesnak, soľ a pomaly varím asi 1 hod. Časť vody sa odparí, takže zostane primerané množstvo.
  2. Po uvarení, precedím vývar, oberiem mäso, pokrájam zeleninu. Do čistého vývaru vložím mäso a pokrájanú zeleninu. Manžel si ešte jednu čili papričku pridal do taniera, mne stačila jedna, ktorá sa varila :) Ak varíte aj pre deti, tak čili môžete vynechať.
  3. Cestovinu uvarím zvlášť. Ja som použila drobné vrtuľky, ale každý má rád niečo iné. Dobrú chuť!