Rybacia polievka
Autor receptu: kassia
Dostali sme veľkého kapra. Keďže sme len dvaja, musela som ho podeliť na viac častí,
niečo zamraziť na neskoršie, niečo som upiekla, ale čo s hlavou a kostrou? Tak som
uvarila polievku podľa vlastnej fantázie. Chutila môjmu osobnému "kritikovi", takže inú
rybaciu už ani nechce. Ľutujem, ale foto nemám, vtedy som ešte netušila, že niekedy
tento recept zverejním.
|
15 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Umyté časti kapra vložím do 2 l studenej vody, pridám koreniny, celú zeleninu (mrkva, petržlen, zeler, kaleráb), celý cesnak, soľ a pomaly varím asi 1 hod. Časť vody sa odparí, takže zostane primerané množstvo.
- Po uvarení, precedím vývar, oberiem mäso, pokrájam zeleninu. Do čistého vývaru vložím mäso a pokrájanú zeleninu. Manžel si ešte jednu čili papričku pridal do taniera, mne stačila jedna, ktorá sa varila :) Ak varíte aj pre deti, tak čili môžete vynechať.
- Cestovinu uvarím zvlášť. Ja som použila drobné vrtuľky, ale každý má rád niečo iné. Dobrú chuť!