Rybacia polievka

Rybacia kyselica (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Je to polievka z rybacích zavináčov, ktorá môže slúžiť ako liek po kocovine ešte teplá, alebo na studeno v horúcich dňoch na osvieženie.* Milovníci kyslých rýb si prídu na svoje pri jej jedení. K tomuto receptu som prišiel u známeho, kde sme dva dni oslavovali. Kto neskúsi nevie.

5
porcií
5 minút
príprava
33 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Očistíme si všetky suroviny. Zo zavináčov použijeme všetko, aj vodu.
  2. Cesnak roztlačíme a ostatnú zeleninu pokrájame na drobno. Bude sa to mixovať , tak nech to ide ľahšie.
  3. V hrnci na oleji opražíme múku do orieškovej farby. Vysypeme na to pripravenú zeleninu a zalejeme vývarom. Varíme 15 minút.
  4. Zatiaľ si cibuľu zo zavináčov pokrájame na drobno.
  5. Ryby očistíme od kože a tiež pokrájame na drobno.
  6. Po 15 minútach varenia zeleniny do hrnca pridáme pripravenú cibuľu a nálev zo zavináčov. Teraz dáme aj čili omáčku a kto chce môže pridať údenú mletú papriku. Varíme ďalších 15 minút.
  7. Po 15 minútach to všetko rozmixujeme tyčovým mixérom. Či celkom na hladko, alebo na hrubšie je na vás. Napokon dáme do polievky pripravenú rybu a povaríme asi 3 minúty. Dosolíme ak je treba.
  8. A môžeme podávať. Kto je milovník kyslých rýb si príde na svoje. Dá sa to jesť horúce a tak isto aj studené.
  9. Tuto je verzia s paprikou.