Rybacia polievka
Rybacia kyselica (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Je to polievka z rybacích zavináčov, ktorá môže slúžiť ako liek po kocovine ešte teplá, alebo na studeno v horúcich dňoch na
osvieženie.* Milovníci kyslých rýb si prídu na svoje pri jej jedení. K tomuto receptu som prišiel u známeho, kde sme dva dni
oslavovali. Kto neskúsi nevie.
5 porcií |
5 minút príprava |
33 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistíme si všetky suroviny. Zo zavináčov použijeme všetko, aj vodu.
- Cesnak roztlačíme a ostatnú zeleninu pokrájame na drobno. Bude sa to mixovať , tak nech to ide ľahšie.
- V hrnci na oleji opražíme múku do orieškovej farby. Vysypeme na to pripravenú zeleninu a zalejeme vývarom. Varíme 15 minút.
- Zatiaľ si cibuľu zo zavináčov pokrájame na drobno.
- Ryby očistíme od kože a tiež pokrájame na drobno.
- Po 15 minútach varenia zeleniny do hrnca pridáme pripravenú cibuľu a nálev zo zavináčov. Teraz dáme aj čili omáčku a kto chce môže pridať údenú mletú papriku. Varíme ďalších 15 minút.
- Po 15 minútach to všetko rozmixujeme tyčovým mixérom. Či celkom na hladko, alebo na hrubšie je na vás. Napokon dáme do polievky pripravenú rybu a povaríme asi 3 minúty. Dosolíme ak je treba.
- A môžeme podávať. Kto je milovník kyslých rýb si príde na svoje. Dá sa to jesť horúce a tak isto aj studené.
- Tuto je verzia s paprikou.