Sumček africký

Rybacia fileta na fazuľke (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Ryby a zelenina je výborná kombinácia. Čerstvé fazuľky výborne dopĺňajú každú rybu a vytvárajú ľahké, ale zdravé jedlo.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme nakrájanú fazuľku, osolíme, okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak, podlejeme 3 lyžicami vody a 10 minút podusíme.
  2. Pridáme nakrájané paradajky a ešte spolu 10 minút dusíme.
  3. Medzitým zmiešame múku s mletou paprikou a mletou soľou s kurkumou a filety ryby obalíme. Na oleji osmažíme z oboch strán.
  4. Zeleninu rozdelíme na taniere, pridáme filetu ryby a výpekom pokvapkáme. Prílohu zvolíme podľa chuti, napr. zemiaky.