Ryba v smotanovej omáčke (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Toto je môj obľúbený recept na ľubovoľný filet z morskej ryby a dnes si ho rozkázal môj muž k obedu.... a ešte jedno plus - je to rýchlovka :-)
4 porcie |
5 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- filet s ryby nakrájame na porcie, osolíme a okoreníme korením na ryby.....
- sprudka opečieme z oboch strán, vyberieme na tanier a odložíme do tepla.
- do výpeku dáme šampiňóny (ja som použila mrazené hríby z vlastného zberu) ak použijeme čerstvé alebo mrazené podusíme, pridáme tavený syr (črievkový alebo trojuholníkový) sladkú smotanu....
- zamiešame a povaríme až sa nám syr rozpustí. pridáme pretlačný cesnak, za lyžičku kari korenia a necháme prejsť varom. Ak je omáčka moc hustá zriedime mliekom, alebo vodou. Ak treba dosolíme.
- Do hotovej omáčky vložíme opečenú rybu .....
- a necháme prejsť varom .....
- a servírujeme z varenými (v pare) alebo pečenými zemiakmi.