Ryba v smotanovej omáčke (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Toto je môj obľúbený recept na ľubovoľný filet z morskej ryby a dnes si ho rozkázal môj muž k obedu.... a ešte jedno plus - je to rýchlovka :-)

4
porcie
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. filet s ryby nakrájame na porcie, osolíme a okoreníme korením na ryby.....
  2. sprudka opečieme z oboch strán, vyberieme na tanier a odložíme do tepla.
  3. do výpeku dáme šampiňóny (ja som použila mrazené hríby z vlastného zberu) ak použijeme čerstvé alebo mrazené podusíme, pridáme tavený syr (črievkový alebo trojuholníkový) sladkú smotanu....
  4. zamiešame a povaríme až sa nám syr rozpustí. pridáme pretlačný cesnak, za lyžičku kari korenia a necháme prejsť varom. Ak je omáčka moc hustá zriedime mliekom, alebo vodou. Ak treba dosolíme.
  5. Do hotovej omáčky vložíme opečenú rybu .....
  6. a necháme prejsť varom .....
  7. a servírujeme z varenými (v pare) alebo pečenými zemiakmi.