Ryba pod zemiakovou krustou (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Keď nie je moc času a napriek tomu si chceme pochutiť....

2
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. zemiaky si očistíme a nastrúhame na tenké plátky a dáme ich variť do osolenej vody na cca 10 minút a potom scedíme a necháme odkvapkať
  2. rybie filety, ja som použila tresku, dáme do zapekacej misky, osolíme a posypeme nasekanou petrželkou a tymiánom...
  3. zakryjeme čerstvým špenátom....
  4. uložíme plátky cesnaku, osolíme a trochu okoreníme mletým čiernym korením....
  5. prikryjeme plátkami obvarených zemiakov, osolíme, okoreníme
  6. a dáme zapiecť...
  7. keď sú zemiaky červené potrieme kyslou smotanou a posypeme strúhaným syrom a krátko zapečieme
  8. a môžeme servírovať
  9. napríklad so zeleninovým šalátom