Ryba pod zemiakovou krustou (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Keď nie je moc času a napriek tomu si chceme pochutiť....
2 porcie |
15 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- zemiaky si očistíme a nastrúhame na tenké plátky a dáme ich variť do osolenej vody na cca 10 minút a potom scedíme a necháme odkvapkať
- rybie filety, ja som použila tresku, dáme do zapekacej misky, osolíme a posypeme nasekanou petrželkou a tymiánom...
- zakryjeme čerstvým špenátom....
- uložíme plátky cesnaku, osolíme a trochu okoreníme mletým čiernym korením....
- prikryjeme plátkami obvarených zemiakov, osolíme, okoreníme
- a dáme zapiecť...
- keď sú zemiaky červené potrieme kyslou smotanou a posypeme strúhaným syrom a krátko zapečieme
- a môžeme servírovať
- napríklad so zeleninovým šalátom