Ryba na jednoducho (fotorecept)

Autor receptu: salinka

S prichádzajúcou jeseňou ma prepadáva nostalgia za JV Áziou. Celoročná priemerná teplota 30 stupňov, milí ľudia, ich pohodový prístup k životu, rozmanité náboženstvo, ryžové polia, kávové plantáže, pestrá, zdravá a farebná strava plná zeleniny a rýb. Dosť bolo snívania, pripravím si rybku. Lenže okrem spomienok nemám nič vhodné, čím by som ju vyšperkovala na ázijský spôsob, tak ponúkam len rybu na jednoducho:-) Možno to tak nevyzerá, ale je veľmi chutná.

Postup

  1. Rybku osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Necháme chvíľu odležať.
  2. Z jednej strany obalíme v hladkej múke.
  3. Na rozpálenom oleji ponaháňame nakrájané strúčiky cesnaku. Pridáme rybu a opečieme z oboch strán.
  4. Dobrú chuť.
  5. A vy, čo ste v Ázii (@2010..... ), dajte si za mňa jednu porciu rybky naaranžovanú v kope zeleniny:-)