Ružové baklažány v sezamovom cestíčku (fotorecept)

Autor receptu: zolik

Tieto ruzove baklazany som kupila na trhu u Turka napriek tomu, ze som nemala ani predstavu ako ich pripravim. V nasej kniznici sa nachadza aj niekolko tureckych kucharskych knih, ktore som prelistovala a skombinovala z nich tri recepty do jedneho.

4
porcie
30 minút
príprava
6 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Baklazany umyjeme (nesupeme) a nakrajame pozdlzne na silnejsie pasiky,
  2. ktore osolime a nechame chvilu postat.
  3. Medzitym si z uvedenych surovim pripravime cesticko. Limetkovu stavu si rozdelime. Polovicu pridame do cesticka a druhou polovicou pokvapkame uz hotove vysmazene baklazany.
  4. Baklazany osusime papierovou utierkou, zlahka (ozaj velmi zlahka) obalime v hladkej muke a po namoceni v cesticku vysmazame na olivovom oleji do zlatista. Podavala som so zemiakovou kasou, posypane pazitkou. Podla jedneho receptu bola priloha len miesany salat.
  5. Prajem dobru chut!