Ružičkový koláč (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Na takýto koláč si môžte kysnuté cesto pripraviť aj podľa svojho osvedčeného receptu.
60 minút príprava |
30-35 minút na 180-200 °C |
Postup
- Z uvedených surovin vypracujem cesto a nechám vykysnuť až znásobi svoj objem.
- Medzi tým si pripravím plnky,
- Po vykysnutí si cesto vyložím na jemne pomúčenú dosku a cesto si podľa potreby porozdeľujem a vytvarujem si guľky.Potebujem 8 guľky na ružičky,menšie 8 na guľky s lekvárom a jednú väčšiu na kakaovu plnku.
- Každú guličku rozvaľkám asi na 15 cm priemer,narežem do kríža,ale nie celkom,len tak aby stred ostal celý.Do stredu dám kôpku tvarohu.
- Tvaroh s protiľahlými stranami obalím a konce zatlačím pod.Takto plnka z cesta nevytečie.
- Zasa protiľahlé strany vytvarujem do ružičky a konce zatlačím pod ružičku.Ukladám na pomastený plech dookola
- Na menšie guľky uložím troška lekvaru a vytvarujem guľky.Guľky uložím medzi ružičky
- Najväčšiu guľku rozdelím na plovicu a naplním kakaom.
- Vytvarujem a uložím do stredu.Nakoniec potriem žltkom,stred koláča posýpem sezamovými semienkami a malé guľky celým makom.Upečiem.
- Po vychladení ,dobrú chuť.