Ružičkový koláč (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Na takýto koláč si môžte kysnuté cesto pripraviť aj podľa svojho osvedčeného receptu.

60 minút
príprava
30-35 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Z uvedených surovin vypracujem cesto a nechám vykysnuť až znásobi svoj objem.
  2. Medzi tým si pripravím plnky,
  3. Po vykysnutí si cesto vyložím na jemne pomúčenú dosku a cesto si podľa potreby porozdeľujem a vytvarujem si guľky.Potebujem 8 guľky na ružičky,menšie 8 na guľky s lekvárom a jednú väčšiu na kakaovu plnku.
  4. Každú guličku rozvaľkám asi na 15 cm priemer,narežem do kríža,ale nie celkom,len tak aby stred ostal celý.Do stredu dám kôpku tvarohu.
  5. Tvaroh s protiľahlými stranami obalím a konce zatlačím pod.Takto plnka z cesta nevytečie.
  6. Zasa protiľahlé strany vytvarujem do ružičky a konce zatlačím pod ružičku.Ukladám na pomastený plech dookola
  7. Na menšie guľky uložím troška lekvaru a vytvarujem guľky.Guľky uložím medzi ružičky
  8. Najväčšiu guľku rozdelím na plovicu a naplním kakaom.
  9. Vytvarujem a uložím do stredu.Nakoniec potriem žltkom,stred koláča posýpem sezamovými semienkami a malé guľky celým makom.Upečiem.
  10. Po vychladení ,dobrú chuť.