Ružičkový kel s tofu a shiitake (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Postup

  1. Tofu zaťažme na cca 15 minút medzi papierovými utierkami. Sladkú čili omáčku, sójovú omáčku, 2 PL sezamového oleja, ryžový ocot a javorový sirup zmiešame.
  2. Tofu nakrájame a zmiešame s pripravenou marinádou. Odložíme bokom.
  3. Ružičkový kel očistíme, nakrájame na polovice a rozložíme na panvicu pokvapkanú olejom. Jemne osolíme a sprudka opražíme cca 2 minúty.. Premiešame len raz - dvakrát, aby sa kel na niektorých miestach opiekol do hneda, ale zároveň ostal chrumkavý.
  4. Kel vyberieme z panvice. Teraz krátko opečieme nakrájané shiitake a bielu časť jarnej cibuľky. Huby a cibuľku preložíme ku kelu.
  5. Na panvici opečieme z dvoch strán tofu.
  6. Keď chytí farbu, pridáme naspäť huby, cibuľku, kel a prilejeme zvyšnú marinádu. Spolu prehrejeme a odstavíme.
  7. Na záver pridáme nasekanú vňať jarnej cibuľky a koriandrovú vňať. Premiešame, posypeme nasucho opraženými sezamovými semienkami a podávame.
  8. Recept je zo stránky : http://thedevilsfoodadvocate.blogspot.sk/2012/11/brussels-sprouts-with-tofu.html