Ruský boršč - originál

Autor receptu: mirokocisko

Je to zaručene pravý ruský boršč od mojej priateľky, ktorá už dhšie žije na Slovensku. Varím ho namiesto kotlíkového guľášu pri väčších akciách,spoločné stretnutie priateľov....

10 - 12
porcií
15 minút
príprava
180-210 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Suroviny na vývar I : 1 kg bravčové rebrá , 1 kg hovädzie mäso , celé čierne korenie, štyri farby kore- nia, 2cibule, 1 zeler, 1 kaleráb, 0,3 kg mrkva, 0,3 kg petržlen Postup I : • môžeme dať variť cviklu - zvlášť Všetky suroviny dáme v celku variť do studenej vody cca 2-3 hodiny ( cibuľu celú aj zo šupkou, mäso musí odchádzať od kostí ). Aby bol vývar dobrý, všetkého musí byť veľa. Ak je vývar hotový, vyberieme všetky suroviny. Do vývaru dáme variť zemiaky a kyslú kapustu (kapustu aj so šťavou, nerežeme)
  2. Suroviny na panvicu II : 0,15 kg slaniny, cvikla pokrájaná na tenké hranolčeky Postup II : Na panvicu dáme slaninu, cviklu a opekáme, pokiaľ cvikla nepustí šťavu a celé to pridáme do vývaru.
  3. Suroviny na panvicu III : 0,3 kg mrkva, 0,3 kg petržlen, 0,15 kg slanina, cibuľa, paradajkový pretlak Postup III : Popražíme slaninu, pridáme mrkvu a petržlen nastrúhané na hrubo, cibuľu a paradajko - vy pretlak. Celé to dáme do vývaru a necháme prevrieť. Nakoniec dáme do vývaru mäso, pokrájané na pekné kocky. Keď začne vývar vrieť, pridáme ešte bobkový list a cesnak
  4. Hotový BORŠČ dáme na tanier, do stredu pridáme lyžicu kyslej smotany. V žiadnom prípade nemiešame, z kyslej smotany iba ujedáme. - DOBRÚ CHUŤ -