Ruské rezy z mojej kuchyne (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Na tieto úžasné rezy sa už veľmi dávno chystám a priznám sa, že som mala troška obavy, lebo som nevedela, ako poriešim rozdelenie takého množstva cesta na 4 časti..ale našla som skvelé riešenie úplne jednoduché..

12
porcií
60 minút
príprava
4x8 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misy som odvážila 300g.kryštáľový cukor..vajíčka som rozdelila, žĺtky som pridala k cukru..miešala som do vtedy, kým sa cukor neroztopil/asi 5 minút mixérom/ a potom som pridala vlažnú vodu a ešte dobre vyšľahala..
  2. k bielkam som pridala štipku soli a vymiešala na tvrdý sneh..
  3. múku som zmiešala s práškom do pečiva a v malých dávkach som ju vmiešala do cesta...
  4. napokon som na viac krát opatrne vmiešala aj tvrdý sneh..
  5. cesto som si rozdelila na 4 časti tak, že naberačkou som delila do všetkých misiek rovnomerne..
  6. do jednej misky som pridala za lyžicu kakaa...a premiešala..
  7. dva plechy s rôznymi rozmermi som vystlala pečiacimi papiermi..jeden:28x38 cm. na tomto plechu som piekla spodok a vrch zákusku..a druhý 22x33cm. na tomto som piekla korpusy biely a kakaový, ktoré som použila na pásy, takže tá veľkosť úplne stačí..každý korpus sa piekol 8 minút na 180st. korpusy som nechala vychladiť a zatiaľ som si pripravila komponenty na plnenie..
  8. vzhľadom na to, že som našla s komôrke už iba jeden kompót marhuľový, použila som aj broskyňový kompót..chute sú vlastne skoro podobné..a tiež posledný pohárik marhuľového džemu..marhule aj broskyne som pokrájala na drobné kocky..
  9. vychladnutým korpusom som upravila boky tak, že si veznem pravítko a pekne rovno orežem..tak isto som rozmerala korpusy na pásy, biele aj kakaové som porezala na 4 cm. šírku..mne vyšli po 4 a 4 pásy...
  10. spodný korpus som uložila na podnos a potrela som ho marhuľovým lekvárom..
  11. na lekvár som uložila marhule pokrájané na kocky..
  12. pripravila som si do pekáčika sirup z marhúľ,pridala som do neho um a jednotlivé pásy som pred uložením namočila v sirupe..ukladala som ich striedavo, jeden biely a tesne vedľa neho som uložila kakaový pás...po uložení všetkých pásov som ich potrela marhuľovým lekvárom..
  13. na marhuľový lekvár som uložila pokrájané broskyne...
  14. vrchný plát pred položením na vrch som otočila , potrela som ho lekvárom a natretou stranou som položila na broskyne...
  15. takto dokončený koláč som dala do chladničky...ihneď som ho nazaťažila, nechala som ho, nech sa zoznámi s prostredím a pol hodine som ho zaťažila knihami...
  16. poliala som vrch čokoládovou polevou a urobila som do nej vlnky...
  17. prajem vám dobrú chuť...