Ruské orechy 3

Autor receptu: tetrisss

Pridám sem ďalší vyskúšaný recept na tieto zaujímavé zákusky. Cesto tu už niekde je, ale dodávam svoj "pokazený" krém, ktorý sa nakoniec ukázal ako veľmi dobrý do takéhoto suchšieho cesta, lebo potom koláčiky ostanú mäkučké.

8
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Vyšľaháme vajcia a cukor na cesto, potom pridáme mäkké maslo, majonézu, pomaly škrob, sódu a múku. Celú dobu šľaháme. Vznikne nám také zvláštne cesto polotuhé. Necháme ho hodinu v chlade odpočívať. Formu na orechy rozpálime, pomocou dvoch čajových lyžíc cesto naberáme a kladieme do horúcej formy.
  2. Takto.
  3. Formu zavrieme a tuho držíme, opekáme na jednej strane asi 15 sek , otočíme, môžeme už pustiť a dopiecť. Spolu to trvá asi 45 sek. Vyzerá to takto.
  4. Odporúčam na sporák dať ako vidno alobal, lebo trochu tuk z cesta tečie. Vyklopíme škrupinky do misky. Naplníme po vychladnutí čím chceme a necháme v chlade aspoň dva dni odstáť. Mal by ten krém byť ale trochu schopný zmäkčiť cesto. Na tento účel sa skvele hodí nasledovný krém, ktorý sa mi podaril nedopatrením, keďže sa mi pri chladení vajcovej zmesy podarilo do nej vliať vodu.
  5. Nad parou vymiešame metličkou vajcia a cukry do polotuhej hmoty, prilejeme vodu a ešte prešľaháme, necháme vychladnúť. Za studena zamiešame postupne celý stužovač. Necháme to usadiť nejakých pár minút. Vyšľaháme maslo a zašľaháme doň studenú hmotu. Je výborný a keksíky krásne zmäknú.