Rumpsteak z highlandera (fotorecept)
Autor receptu: afataga
Dostala som na koštovku 2ks rumpsteaku a 2kg nožiny z býka plemena highlander, chované sú neďaleko, žerú len trávu a seno. Mäso zrelo v špeciálnom boxe 3 týždne. Tak som sa dnes vrhla na steak, nožina bude inokedy. Tentokrát som nepoužila žiadne koreniny, len soľ, aby sme si vychutnali chuť mäsa.
2 porcie |
3 minút príprava |
3,5 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso som dostala mrazené, nechala som ho 2 dni v chladničke. Vybrala som ho 1,5 hod. pred prípravou
- Očistila som ho od šliach, trochu tuku som nechala kvôli chuti, každý kus som potrela troškou oleja a nechala som na pokoji
- Mäso som prudko opekala na rozpálenej panvici, prvú stranu 2 min., druhú stranu 1,5 min.
- Potom som ho dala do rúry na 50°C asi na 6 min., aby sa uvolnila šťava, zatiaľ som si urobila prílohu: len fazuľka na masle a soľ
- Na tanier som dala fazuľku, prekrojený steak a posolila som ho až na tanieri