Rukolovo-bazalkové pesto s pečenými zemiakmi
Autor receptu: jenni
Tak toto je kombinácia, ktorá ma hneď od začiaktu očarila. Pesto na pečených zemiakoch v
šupke, jedna báseň, skúste sami a verím, že vám zachutí tak ako mne. A z obyčajného
obeda v podobe pečených zemiakov sa zrazu stane jedlo, ktoré očarí, poteší oči a rovnako
aj chuťové bunky. :)
2 porcie |
15 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Rukolu a bazalku najprv prepláchneme vodou. Všetky suroviny na pesto si spolu zmixujeme v mixéry. Začneme rukolou, ku ktorej pridáme trochu olivového oleja, zmixujeme, ďalej pridáme bazalku a zmixujeme.
- Pridáme vlašské orechy a konopné semienka a zmixujeme. Nakoniec ochutíme soľou, čiernym mletým korením a pridáme citrónovú šťavu a premiešame alebo krátko pomixujeme.
- Zemiaky v šupke si poriadne umyjeme. Zemiaky po dĺžke z jednej strany narežeme, potrieme olejom, osolíme okoreníme, pridáme sušený cesnak a posypeme celou rascou. Zemiaky pečieme pri teplote 200 stupňov, kým nie sú mäkké.
- Nakoniec už len na horúce upečené zemiaky lyžičkou dáme pesto a môžeme si vychutnávať tú úžasnú chuť.