Rozprávkovo hráškový prívarok (fotorecept)
Autor receptu: stefanm
Prosím pristupujte k čítaniu tohto receptu len v prípade,že cítite v sebe štipku sarkazmu a humoru a nie podráždenosti,nadradenosti a jedu.Tuto prácu som spracoval s vedomím,že ju pridávam do súťaže na mesiac jún 2013,pretože spĺňa všetko potrebné.Pôvod základnej suroviny-hrachu treba hľadať v Číne.Teda,zahraničie tam je.A pretože som ho pripravoval podľa receptu,ktorý napadol špeciálne mňa,tak je aj špeciálny.V prípade negatívnych reakcií som duševne pripravený recept do 30dní (!) vymazať:)
5 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Ešte raz upozorňujem , že táto práca je tu pridávaná len pre pobavenie a uvoľnenie napätej situácie , ktorá vznikla pridaním komentárov menovite od @.... a @ ..... (teraz si narýchlo neviem spomenúť na ich nicky(!) . Teším sa na komenty typu : super nápad , jednoduché a krásne poprípade - už je v KK .
V posolenej vode domäkka uvaríme celé lusky čerstvého hrášku - pisum sativum (lat) , kúsky póru , lístky medvedieho cesnaku a ...
- ... scedíme .
- Hrášok vyberieme a lusky a ostatné prísady podľa možnosti dohladka rozmixujeme .
- Prepasírujeme cez sito , rozriedime vodou , ...
- ... pridáme vylusknutý , uvarený hrášok .
- V smotane rozmiešame muku , mierne osolíme a pridáme ...
- ... k hráškovej zmesi . Krátko povaríme , dochutíme cukrom a citronovou šťavou , pridáme na kocky nakrájane a uvarené zemiaky a podávame .
- Ja som si pridal pečenú rolku z vykosteného kuracieho stehna (recept možno pridám ešte tento mesiac lebo stehna boli z PL! alebo počkám kým bude súťaž z Poľských výrobkov...) a , samozrejme , pivo .
Varím dobre - varím rád . A verím v silu úsmevu pri varení .