Rozprávkovo hráškový prívarok (fotorecept)

Autor receptu: stefanm

Prosím pristupujte k čítaniu tohto receptu len v prípade,že cítite v sebe štipku sarkazmu a humoru a nie podráždenosti,nadradenosti a jedu.Tuto prácu som spracoval s vedomím,že ju pridávam do súťaže na mesiac jún 2013,pretože spĺňa všetko potrebné.Pôvod základnej suroviny-hrachu treba hľadať v Číne.Teda,zahraničie tam je.A pretože som ho pripravoval podľa receptu,ktorý napadol špeciálne mňa,tak je aj špeciálny.V prípade negatívnych reakcií som duševne pripravený recept do 30dní (!) vymazať:)

5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ešte raz upozorňujem , že táto práca je tu pridávaná len pre pobavenie a uvoľnenie napätej situácie , ktorá vznikla pridaním komentárov menovite od @.... a @ ..... (teraz si narýchlo neviem spomenúť na ich nicky(!) . Teším sa na komenty typu : super nápad , jednoduché a krásne poprípade - už je v KK . V posolenej vode domäkka uvaríme celé lusky čerstvého hrášku - pisum sativum (lat) , kúsky póru , lístky medvedieho cesnaku a ...
  2. ... scedíme .
  3. Hrášok vyberieme a lusky a ostatné prísady podľa možnosti dohladka rozmixujeme .
  4. Prepasírujeme cez sito , rozriedime vodou , ...
  5. ... pridáme vylusknutý , uvarený hrášok .
  6. V smotane rozmiešame muku , mierne osolíme a pridáme ...
  7. ... k hráškovej zmesi . Krátko povaríme , dochutíme cukrom a citronovou šťavou , pridáme na kocky nakrájane a uvarené zemiaky a podávame .
  8. Ja som si pridal pečenú rolku z vykosteného kuracieho stehna (recept možno pridám ešte tento mesiac lebo stehna boli z PL! alebo počkám kým bude súťaž z Poľských výrobkov...) a , samozrejme , pivo . Varím dobre - varím rád . A verím v silu úsmevu pri varení .