Rozmarínovo-levandulové kura s kuskusom (fotorecept)

Autor receptu: tizian1cat

Inšpirovala ma moja favoritka Petra Holzapfel, voľne som si prispôsobila recept našim pomerom a mojim preferenciám a výsledkom bolo neskutočne dobré jedlo plné vôní. Kuskus s grilovanou zeleninou sa môže kľudne podávať aj ako samostatné jedlo, preto vegetariáni len vynechajú marinovanie a grilovanie kuraťa...:-))

4
porcie
240 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv si zmiešame všetky ingrediencie na marinádu.
  2. Očistíme si kuracie stehná od kože a tuku - kto má rád kožu na kurati, kľudne ju môže nechať. Dáme ich do väčšieho a pevného mikrotenového sáčku, zalejeme 2/3 marinády, sáček uzavrieme a dáme na 3-4 hodiny do chladničky.
  3. Pozdĺžne si rozkrojíme cukiny na 4 časti, vyberieme prípadné jadierka.
  4. Cibuľu si tiež rozštvrtíme, aby sa nám pri marinovaní nerozpadala, upevníme si štvrťky špáradlom.
  5. Vložíme do ďalšieho sáčku a zalejeme zvyšnou marinádou. Dáme do chladničky ku kuraťu.
  6. Pôvodne sme chceli u dcéry na záhrade grilovať, ale víchor tento víkend urobil mnohým škrt cez rozpočet. Tak namarinované mäsko išlo v ohňuvzdorných miskách do rúry.
  7. Kým sa mäsko pieklo, na grilovacej panvici som opiekla cibuľu a cukiny.
  8. Uvaríme si kuskus podľa návodu na krabičke - na mojom bolo:dať zovrieť vývar alebo vodu, pridať kuskus a lyžicu masla a zakryté odstaviť, nechať pod pokrievkou cca 10minút. Uvarený kuskus som zmiešala s grilovanou zeleninou, posypala čerstvým koriandrom a pridala som štvrťky citrona.
  9. Podávame spolu kuskus s pečeným kuraťom, vegetariáni majú po vynechaní mäsa veľmi chutný kuskus.