Smotanové rožky
Rožky z kyslej smotany a jogurtu (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Dnes som upiekla výborne rožky, ktoré potešili celú rodinu.
45 minút príprava |
25 minút na 190 °C |
Postup
- Pripravíme si ingrediencie na cesto.
- V miske zmiešame jogurt, kyslú smotanu, mlieko vlažné 100 ml, 1 PL kryštál cukor, 4 PL múka hladká.
- Namrvíme droždie necháme vykysnúť kvások.
- Postupne pridávame múku a zvyšné ingrediencie, vajíčka, soľ, cukor,olej. Rukou vypracujeme hladké cesto keď je trocha tuhšie môžme pridať trochu mlieka. Pomúčime, necháme vykysnúť na teplom mieste.
- Pripravíme si suroviny na plnku.
- Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenu pracovnú dosku.
- Cesto rozvaľkáme a nastrúhame naň studené maslo.
- Zložíme na spôsob lístkového cesta a premiesime. Takto poskladáme cesto aspoň 2 razy.
- Cesto rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika a pokrájame na trojuholníky, ktoré posypeme nastrúhaným syrom, zvinieme širšou stranou, dovnútra.
- Plech vyložíme papierom na pečenie poukladáme rožky, ktoré potrieme rozšľahaným vajíčkom s trochou mlieka. Rúru predhrejeme na 190 stupňov pečieme 25 minút do zlatista.
- Po upečení necháme vychladnúť na plechu. Dobrú chuť.