Smotanové rožky

Rožky z kyslej smotany a jogurtu (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Dnes som upiekla výborne rožky, ktoré potešili celú rodinu.

45 minút
príprava
25 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si ingrediencie na cesto.
  2. V miske zmiešame jogurt, kyslú smotanu, mlieko vlažné 100 ml, 1 PL kryštál cukor, 4 PL múka hladká.
  3. Namrvíme droždie necháme vykysnúť kvások.
  4. Postupne pridávame múku a zvyšné ingrediencie, vajíčka, soľ, cukor,olej. Rukou vypracujeme hladké cesto keď je trocha tuhšie môžme pridať trochu mlieka. Pomúčime, necháme vykysnúť na teplom mieste.
  5. Pripravíme si suroviny na plnku.
  6. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenu pracovnú dosku.
  7. Cesto rozvaľkáme a nastrúhame naň studené maslo.
  8. Zložíme na spôsob lístkového cesta a premiesime. Takto poskladáme cesto aspoň 2 razy.
  9. Cesto rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika a pokrájame na trojuholníky, ktoré posypeme nastrúhaným syrom, zvinieme širšou stranou, dovnútra.
  10. Plech vyložíme papierom na pečenie poukladáme rožky, ktoré potrieme rozšľahaným vajíčkom s trochou mlieka. Rúru predhrejeme na 190 stupňov pečieme 25 minút do zlatista.
  11. Po upečení necháme vychladnúť na plechu. Dobrú chuť.