Rožky plnené škvarkovou, bryndzovou nátierkou či syrom... (fotorecept)

Autor receptu: frezia68

Piekla som toastový chlieb a so zvyšného cesta som upiekla plnené rohlíky.Sú vhodné na desiatu a či na výlet,do prírody...Stačí pridať zeleninu,šalát,či ovocie,pridať do batoha a ideme vychutnať prvé slnečné lúče.Škoda,že aj po prvom jarnom dni nasnežilo,ale veď budú aj pekné dni :-)

120 minút
príprava
35-40 minút
na 200 °C

Postup

  1. Vypracujem kysnuté cesto a po vykysnutí oddelím časť cesta na toastový chlieb. Zo zvyšného cesta urobím plnené rožky.Vyvaľkám kruh,rozdelím na 6 časti a každý trojuholník natriem bryndzovou pomazánkou - šmirkasom a vytvarujem rohlík.Potriem vodou,posypem rascou,aby po upečení som vedela,ktorý mám vybrať na ochutnávanie.
  2. Alebo trojuholník potriem maslom,posypem syrom,tvarujem a posypem sezamom.
  3. Alebo potriem škvarkovou pomazánkou ( mleté škvarky+ cibuľka+ horčica ) a zrolujem.Plnky natierajte tenšie,aby nevytiekli.
  4. Plnené rohlíky nechám kysnúť pokiaľ sa elektrická rúra zohreje na 200°C a pečiem 35-4O min.Po 10 min.stiahnem na 180°C a sledujem farbu.
  5. A po upečení aj toastového chlebíka na raňajky už len vychutnávame.Ak vyskúšate,DOBRÚ CHUŤ !