Rožky (fotorecept)

Autor receptu: smorko

16
porcií
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny dať do misy(netreba robiť kvások). Mlieko som dala vlažné a v ňom som rozpustila tuk a droždie.
  2. Cesto poriadne vymiesime až nám vznikne jemné, avšak husté cesto, ktoré sa odlepuje od okrajov misky.Dáme vykysnúť.(Cesto vykysne aj v chladničke, keď večer zamiesime ráno pečieme.)
  3. Vykysnuté.
  4. Cesto rozdelíme na štyri rovnaké časti.
  5. Každú vyvaľkáme na hrúbku asi 4mm. Sformujeme rožky.
  6. Dáme na vymazaný plech a necháme ešte 20min. kysnúť.
  7. Pečieme vo vyhriatej rúre 15min. pri 180°C.
  8. Rožok v priereze.