Hovädzí steak

Roštenka Kamado Joe I. s plneným baklažánom (fotorecept)

Autor receptu: mrnousik

Roštenka z keramického grilu - šťavnatá, krehká, úžasná. Plná chuť mäsa a podtón dobrého dreveného uhlia. Baklažán plnený oštiepkom bol ideálnou prílohou.

2
porcie

Postup

  1. Najprv si mäsko nasolíme hrubozrnnou soľou a čerstvým čiernym mletým korením. Necháme asi hoďku pri izbovej teplote odležať.
  2. Šampiňóny si dajte namarinovať tiež tak dve - tri hoďky pred grilovaním - olej, soľ, čierne korenie a rozmarín.
  3. Baklážán rozkrojte na polovicu, vydlabte stred. Ten stred pokrájajte na mini štvorčeky. Potom kúsok oštiepku tiež tak isto na štvorčeky. Potom posoliť, pridať sušený cesnak, petržlenovú vňať, korenie a premiešať.
  4. Naplňte baklažán, kľudne aj silou, nech sa to tam všetko zmestí. Na vrch položte maslo a už je prichystané na gril :)
  5. Rozpáľte si gril na 180 stupňov a ako prvé budeme robiť zeleninovú zložku. Vytvorila som si provizórny rošt, keďže sa mi nechcelo používať deflektor. Robila som cca 30 minút na 180 - 200 stupňov s otvoreným spodným a vrchným výduchom.
  6. Prílohu som vybrala a nasledovalo mäsko. Gril som rozohriala na 250 stupňov a poukladala mäso.
  7. Po dorobení mäska, cca 3 minúty z každej strany som ho vybrala. Potom ešte hodiť na chvíľu zohriať prílohu pod zavretý gril. A môže sa servírovať.
  8. Prajem dobrú chuť a zahajujem grilovaciu sezónu. Nech nám na vzduchu chutí Varecháči!!! :)