Hovädzí steak
Roštenka Kamado Joe I. s plneným baklažánom (fotorecept)
Autor receptu: mrnousik
Roštenka z keramického grilu - šťavnatá, krehká, úžasná. Plná chuť mäsa a podtón dobrého dreveného uhlia. Baklažán plnený
oštiepkom bol ideálnou prílohou.
Postup
- Najprv si mäsko nasolíme hrubozrnnou soľou a čerstvým čiernym mletým korením. Necháme asi hoďku pri izbovej teplote odležať.
- Šampiňóny si dajte namarinovať tiež tak dve - tri hoďky pred grilovaním - olej, soľ, čierne korenie a rozmarín.
- Baklážán rozkrojte na polovicu, vydlabte stred. Ten stred pokrájajte na mini štvorčeky. Potom kúsok oštiepku tiež tak isto na štvorčeky. Potom posoliť, pridať sušený cesnak, petržlenovú vňať, korenie a premiešať.
- Naplňte baklažán, kľudne aj silou, nech sa to tam všetko zmestí. Na vrch položte maslo a už je prichystané na gril :)
- Rozpáľte si gril na 180 stupňov a ako prvé budeme robiť zeleninovú zložku. Vytvorila som si provizórny rošt, keďže sa mi nechcelo používať deflektor. Robila som cca 30 minút na 180 - 200 stupňov s otvoreným spodným a vrchným výduchom.
- Prílohu som vybrala a nasledovalo mäsko. Gril som rozohriala na 250 stupňov a poukladala mäso.
- Po dorobení mäska, cca 3 minúty z každej strany som ho vybrala. Potom ešte hodiť na chvíľu zohriať prílohu pod zavretý gril. A môže sa servírovať.
- Prajem dobrú chuť a zahajujem grilovaciu sezónu. Nech nám na vzduchu chutí Varecháči!!! :)