Rolky z roštenky so zeleninou

Autor receptu: podravka

Komerčný recept<br /> "Ulovte" prvú zeleninu, zrolujte ju do mäsovej pochúťky pečenej zaujímavým spôsobom a vychutnávajte si pohľad, vôňu a chuť skvelého jedla.

35 minút
príprava

Postup

  1. Mrkvu očistíme a nakrájame na dlhé prúžky. Struky takisto očistíme a umyjeme.
  2. Nakrájanú mrkvu a struky krátko oblanšírujeme vo vriacej osolenej vode. Zcedíme a necháme vychladnúť.
  3. Hovädziu roštenku nakrájame na užšie a dlhšie plátky a posypeme ich korením grill classic.
  4. Na plátky naukladáme mrkvu, struky a na rezance nakrájanú a očistenú papriku.
  5. Plátky zrolujeme, spevníme špáradlom, aby sa nerozpadli a obalíme ich v hladkej múke.
  6. Na grilovaciu panvicu alebo gril dáme olej a dobre ho zahrejeme, pridáme pripravené rolky, ktoré ugrilujeme zo všetkých strán. Keď sú rolky ružové, polejeme ich červeným vínom a ešte trošku pečieme.
  7. Rolky preložíme do misky s pokrývkou, prelejeme ich šťavou z panvice, zakryjeme a necháme postáť 5 - 10 minút.
  8. Podávame s pikantným Ajvarom, pečenými alebo varenými zemiakmi a so šalátom podľa vašej chuti alebo sezóny.