Rolky z roštenky so zeleninou
Autor receptu: podravka
Komerčný recept<br />
"Ulovte" prvú zeleninu, zrolujte ju do mäsovej pochúťky pečenej zaujímavým spôsobom a vychutnávajte si pohľad,
vôňu a chuť skvelého jedla.
Postup
- Mrkvu očistíme a nakrájame na dlhé prúžky. Struky takisto očistíme a umyjeme.
- Nakrájanú mrkvu a struky krátko oblanšírujeme vo vriacej osolenej vode. Zcedíme a necháme vychladnúť.
- Hovädziu roštenku nakrájame na užšie a dlhšie plátky a posypeme ich korením grill classic.
- Na plátky naukladáme mrkvu, struky a na rezance nakrájanú a očistenú papriku.
- Plátky zrolujeme, spevníme špáradlom, aby sa nerozpadli a obalíme ich v hladkej múke.
- Na grilovaciu panvicu alebo gril dáme olej a dobre ho zahrejeme, pridáme pripravené rolky, ktoré ugrilujeme zo všetkých strán. Keď sú rolky ružové, polejeme ich červeným vínom a ešte trošku pečieme.
- Rolky preložíme do misky s pokrývkou, prelejeme ich šťavou z panvice, zakryjeme a necháme postáť 5 - 10 minút.
- Podávame s pikantným Ajvarom, pečenými alebo varenými zemiakmi a so šalátom podľa vašej chuti alebo sezóny.