Roládkový slaný koláč (fotorecept)
Autor receptu: zirafninka1
Najlepší priamo z rúry, zatepla:)
Postup
- Sójovú drť si pripravíme podľa návodu na obale. Poriadne vyžmýkame. Cibuľu očistíme a najemno pokrájame. Syr postrúhame na hrubšom strúhadle alebo nakrájame na malé kocky. Do misy dáme sójovú drť, nakrájaný syr, cibuľu, pretlačený cesnak, paradajkový pretlak. Pridáme majoránku a petržlenovú vňať. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Oddelíme si bielok. Žĺtok odložíme na potretie, bielok zapracujeme do zmesi.
- Z tvarohu, mlieka, oleja, soli, múky a prášku do pečiva vypracujeme cesto.
- Cesto rozvaľkáme,
- potrieme pripravenou zmesou a od širšej strany zvinieme.
- Nakrájame na roládky, ktoré ukladáme do tortovej formy. Ja som nakrájala až 15. Ale zistila som, že ich malo byť menej. Stači 10-12 hrubších. Vo forme by nemali byť tak natlačené ako moje, aby cesto mohlo rásť.
- Okraje cesta potrieme rozšľahaným žĺtkom.
- Pečieme pri 2OO °C asi 40 min.