Roládkový slaný koláč (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Najlepší priamo z rúry, zatepla:)

Suroviny

Postup

  1. Sójovú drť si pripravíme podľa návodu na obale. Poriadne vyžmýkame. Cibuľu očistíme a najemno pokrájame. Syr postrúhame na hrubšom strúhadle alebo nakrájame na malé kocky. Do misy dáme sójovú drť, nakrájaný syr, cibuľu, pretlačený cesnak, paradajkový pretlak. Pridáme majoránku a petržlenovú vňať. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Oddelíme si bielok. Žĺtok odložíme na potretie, bielok zapracujeme do zmesi.
  2. Z tvarohu, mlieka, oleja, soli, múky a prášku do pečiva vypracujeme cesto.
  3. Cesto rozvaľkáme,
  4. potrieme pripravenou zmesou a od širšej strany zvinieme.
  5. Nakrájame na roládky, ktoré ukladáme do tortovej formy. Ja som nakrájala až 15. Ale zistila som, že ich malo byť menej. Stači 10-12 hrubších. Vo forme by nemali byť tak natlačené ako moje, aby cesto mohlo rásť.
  6. Okraje cesta potrieme rozšľahaným žĺtkom.
  7. Pečieme pri 2OO °C asi 40 min.