Snehová roláda
Roláda zo snehového cesta s čučoriedkami (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Snehový korpus, mascarpone
plnka a čučoriedky dodávajú
tejto roláde
skvelú chuť.* Naozaj prekvapí
nielen tým, že snehový
korpus
sa dá zrolovať...
20 porcií |
30 minút príprava |
25-30 minút na 160 °C |
Postup
- Bielky vyšľaháme so štipkou soli. Postupne aspoň na 5x po lyžiciach pridáme kryštálový cukor, šľaháme pokiaľ sa cukor nerozpustí (10 minút). Následne pridáme práškový cukor a došľaháme do tuha. Do snehu varechou zľahka vmiešame Gustin a ocot.
- Na väčší plech (30x40 cm) s papierom na pečenie rovnomerne rozotrieme pripravené cesto, ktoré uhladíme.
- Rúru predhrejeme na 180 stupňov a hneď po vložení cesta do rúry stiahneme teplotu na 160 stupňov a pečieme 25-30 minút. Na upečený korpus dáme papier na pečenie opatrne preklopíme na druhý plech. Stiahneme papier na pečenie, necháme vychladnúť.
- Suroviny na plnku + vychladnutý snehový korpus. Smotanu vyšľaháme do polotuha, pridáme Smetafix a došľaháme. Následne pridáme mascarpone.
- Plnku rozotrieme na pripravený korpus do 3/4 posypeme čučoriedkami - väčšie prekrojíme, aby sa roláda lepšie krájala lebo je krehká.
- Pomocou papiera opatrne zrolujeme roládu.
- Preložíme na plech alebo podnos a odložíme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním roládu zľahka posypeme práškovým cukrom, pokrájame. Dobrú chuť.
- Z cesta som trocha dala do vrecka s ozdobnou špičkou a upiekla som mini pavlovky.
- Takýto bol výsledok...
- Na oslavu s malinami roláda.
- Finálny výsledok, ktorý potešil.