Snehová roláda

Roláda zo snehového cesta s čučoriedkami (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Snehový korpus, mascarpone plnka a čučoriedky dodávajú tejto roláde skvelú chuť.* Naozaj prekvapí nielen tým, že snehový korpus sa dá zrolovať...

20
porcií
30 minút
príprava
25-30 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky vyšľaháme so štipkou soli. Postupne aspoň na 5x po lyžiciach pridáme kryštálový cukor, šľaháme pokiaľ sa cukor nerozpustí (10 minút). Následne pridáme práškový cukor a došľaháme do tuha. Do snehu varechou zľahka vmiešame Gustin a ocot.
  2. Na väčší plech (30x40 cm) s papierom na pečenie rovnomerne rozotrieme pripravené cesto, ktoré uhladíme.
  3. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a hneď po vložení cesta do rúry stiahneme teplotu na 160 stupňov a pečieme 25-30 minút. Na upečený korpus dáme papier na pečenie opatrne preklopíme na druhý plech. Stiahneme papier na pečenie, necháme vychladnúť.
  4. Suroviny na plnku + vychladnutý snehový korpus. Smotanu vyšľaháme do polotuha, pridáme Smetafix a došľaháme. Následne pridáme mascarpone.
  5. Plnku rozotrieme na pripravený korpus do 3/4 posypeme čučoriedkami - väčšie prekrojíme, aby sa roláda lepšie krájala lebo je krehká.
  6. Pomocou papiera opatrne zrolujeme roládu.
  7. Preložíme na plech alebo podnos a odložíme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním roládu zľahka posypeme práškovým cukrom, pokrájame. Dobrú chuť.
  8. Z cesta som trocha dala do vrecka s ozdobnou špičkou a upiekla som mini pavlovky.
  9. Takýto bol výsledok...
  10. Na oslavu s malinami roláda.
  11. Finálny výsledok, ktorý potešil.