Roláda zima 2014 (fotorecept)

Autor receptu: bambulkaaa

Zima 2014 preto v tom názve lebo aj u nás na strednom Slovensku bola zima ako plnka v tejto roláde sem tam sneh a sem tam blato ;) Pridávam sem túto roládu hlavne kvôli inšpirácii na plnenie plnky možno to niekoho zaujme :)

Suroviny

Postup

  1. Urobime si cesto : bielka si vyšľaháme so štipkou soli primiešame preosiaty pr.cukor, žĺtka a múky zmiešané s kakaom. Na plech si dáme papier na pečenie vylejeme si naň cesto a dáme si ho piecť na 165°C 10-15 minút. Keď máme cesto upečené teplé si ho preložíme aj s papierom na vlhkú utierku zrolujeme a necháme vychladnúť.
  2. Plnka : (môžete si ju pripraviť deň vopred alebo v deň pečenia rolády plnka je dobrá aj tak aj tak) bielu čokoládu si nalámeme do rajničky pridáme ostatné suroviny a za stáleho miešania uvaríme do husta necháme vychladnúť a zmes si vyšľaháme ručným mixérom do jemna (alebo si uvarenú zmes odložíme do chladničky a šľaháme až na druhí deň) tak isto postupujeme pri príprave tmavej plnky. Troška bielej plnky si necháme na natretie vrchu rolády a troška tmavej plnky na dozdobenie. Zvlášť si naplníme zdobiace vrecko (alebo zdobičku na koláče,ja som mala špičku s hladkým otvorom) bielou plnkou a druhé tmavou plnkou. Vychladnuté cesto si opatrne odrolujeme odstránime si peč.papier vrch cesta si natrieme lekvárom a striedavo si striekame bielu a tmavú plnku ako vidíte na obrázku.
  3. Keď máme plnku celú nanesenú tak si roládu opatrne zrolujeme vrch si natrieme bielou plnkou a nanesieme si na plnku kokos jemný.
  4. Vrch ak chcete tak si ho ešte môžete dozdobiť tmavou plnkou no nemusíte. Omlúvam sa že foto postupu nie je viac no začala som fotiť až pri plnení cesta lebo som neplánovala túto roládu sem pridať len som ju piekla a to nie pre nás no napokon som pofotila aspoň niečo a tak sem pridávam tento receptík na inšpiráciu iného nanášania plnky. No a tu ešte jeden záverečný pohlad na roládu zima 2014 aká bola na strednom Slovensku :)