Roláda z mletého mäsa a pečená zelenina (fotorecept)
Autor receptu: lekorica
Recepty z mletého mäsa patria medzi moje najobľúbenejšie, lebo sú veľmi rýchle a
zároveň chutné.
6 porcií |
20 minút príprava |
50 minút na 200 °C |
Postup
- Mleté mäsko som okorenila, osolila a pridala som 125 ml sladkej smotany a trochu tymiánu. Všetko som zmiešala a nechala cez noc v chladničke.
- Potom som na alobal rozložila mäsko a nastrúhala naň syr.
- Posypala špenátom.
- Pridala som praženicu z troch vajec a červenej papriky.
- A nakoniec som pridala schwarzwaldskú šunku. Mäsko som zrolovala do alobalu a piekla na 200 stupňov cca 50 minút.
- Nakoniec som upiekla zeleninu. Mrkvu, batáty, zeler, cuketu, papriku, brokolicu, paradajky a cibuľu som nakrájala, pridala som trochu masla a piekla v trúbe na 200 stupňov cca 40 minút. Nakoniec som do nej primiešala špenát. Zeleninku nesolím a nekorením, lebo pri pečení vynikne jej chuť.