Roláda z mletého mäsa a pečená zelenina (fotorecept)

Autor receptu: lekorica

Recepty z mletého mäsa patria medzi moje najobľúbenejšie, lebo sú veľmi rýchle a zároveň chutné.

6
porcií
20 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Mleté mäsko som okorenila, osolila a pridala som 125 ml sladkej smotany a trochu tymiánu. Všetko som zmiešala a nechala cez noc v chladničke.
  2. Potom som na alobal rozložila mäsko a nastrúhala naň syr.
  3. Posypala špenátom.
  4. Pridala som praženicu z troch vajec a červenej papriky.
  5. A nakoniec som pridala schwarzwaldskú šunku. Mäsko som zrolovala do alobalu a piekla na 200 stupňov cca 50 minút.
  6. Nakoniec som upiekla zeleninu. Mrkvu, batáty, zeler, cuketu, papriku, brokolicu, paradajky a cibuľu som nakrájala, pridala som trochu masla a piekla v trúbe na 200 stupňov cca 40 minút. Nakoniec som do nej primiešala špenát. Zeleninku nesolím a nekorením, lebo pri pečení vynikne jej chuť.