Piškótová roláda

Roláda s jogurtovým krémom (fotorecept)

Autor receptu: kucharecka33

U nás doma máme radi ľahké tvarohové alebo jogurtové zákusky. Preto som vymyslela túto kombináciu. Je to rýchly príjemný zákusok, ktorému sa poteší aj vzácna návšteva.

18
porcií
45 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Cesto: Žĺtky, cukor a teplú vodu vyšľaháme do peny. Po lyžiciach potom pridávame múku.
  2. Z bielkov vyšľaháme sneh a opatrne ho zapracujeme do cesta.
  3. Cesto nanesieme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie v tenkej, asi 1cm hrubej vrstve.
  4. Pečieme pri teplote 180 °C cca 15 minút.
  5. Upečený plát preklopíme na čistú utierku a necháme chvíľu vychladnúť. Papier opatrne stiahneme.
  6. Pripravíme si krém. Jogurty vymiešame s práškovým cukrom. Pridáme ho podľa chuti.
  7. Zo smotany vyšľaháme šľahačku a opatrne primiešame k jogurtom.
  8. Krém rovnomerne navrstvíme na plát cesta.
  9. Pomocou utierky roládu opatrne zrolujeme, odložíme na hodinu do chladničky.
  10. ...a môžeme podávať. Dobrú chuť!