Roláda s chuťou bielej čokolády (fotorecept)

Autor receptu: ywett

inšpirácia na rodinné oslavy ;-)

20-25 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Deň vopred si spravíme plnku. Do smotany rozlámeme bielu čokoládu, pridáme 2PL práškového cukru a za stáleho miešania zohrievame, pokiaľ sa čokoláda nerozpustí. Potom necháme vychladnúť a dáme do chladničky, najlepšie do druhého dňa.
  2. Vychladnutú smotanu vyšľaháme na tuhý krém a odložíme do chladničky.
  3. Spravíme si cesto. Najskôr vyšľaháme sneh.
  4. Vymiešame žĺtky s cukrom do penista.
  5. Postupne pridáme preosiatu múku.
  6. Opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov.
  7. A nakoniec opatrne vmiešame kakao (ak chcete tmavšie cesto, pridáme 2PL kakaa)
  8. Cesto vylejeme na plech (ja som dala s rozmerom 36x26 cm) vyložený papierom na pečenie (papier som troška vymastila olejom) a upečieme (plynová rúra: 3 stupeň)
  9. Upečené cesto dáme hneď na vlhkú utierku.
  10. A po 2 minútach, stočíme spolu s papierom do rolády.
  11. Vychladnutú roládu opatrne rozvinieme a dáme dole papier.
  12. A natrieme plnkou ( trochu plnky si necháme na potretie vrchu rolády)
  13. Roládu opäť zavinieme a dáme stuhnúť do mrazničky.
  14. Dobrú chuť!
  15. :-)