Roláda s chuťou bielej čokolády (fotorecept)
Autor receptu: ywett
inšpirácia na rodinné oslavy ;-)
20-25 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Deň vopred si spravíme plnku. Do smotany rozlámeme bielu čokoládu, pridáme 2PL práškového cukru a za stáleho miešania zohrievame, pokiaľ sa čokoláda nerozpustí. Potom necháme vychladnúť a dáme do chladničky, najlepšie do druhého dňa.
- Vychladnutú smotanu vyšľaháme na tuhý krém a odložíme do chladničky.
- Spravíme si cesto. Najskôr vyšľaháme sneh.
- Vymiešame žĺtky s cukrom do penista.
- Postupne pridáme preosiatu múku.
- Opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov.
- A nakoniec opatrne vmiešame kakao (ak chcete tmavšie cesto, pridáme 2PL kakaa)
- Cesto vylejeme na plech (ja som dala s rozmerom 36x26 cm) vyložený papierom na pečenie (papier som troška vymastila olejom) a upečieme (plynová rúra: 3 stupeň)
- Upečené cesto dáme hneď na vlhkú utierku.
- A po 2 minútach, stočíme spolu s papierom do rolády.
- Vychladnutú roládu opatrne rozvinieme a dáme dole papier.
- A natrieme plnkou ( trochu plnky si necháme na potretie vrchu rolády)
- Roládu opäť zavinieme a dáme stuhnúť do mrazničky.
- Dobrú chuť!
- :-)