Roláda (fotorecept)

Autor receptu: ywett

s kakaovou plnkou.

30 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Celé vajcia s práškovým cukrom vyšlaháme do penista a pridáme z dobre umytého pomaranča, šťavu a kôru.
  2. Pridáme múku a prášok do pečiva.
  3. Cesto vylejeme na plech (ja som dala s rozmerom 36x26 cm) vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre pečieme asi 10 minút (mám plynový šporák tak asi na tretí stupeň a radšej pomaly)
  4. Zatiaľ si pripravíme plnku. Tri celé vajcia, vyšľaháme s práškovým cukrom(30g) vo vodnom kúpeli tak dlho, kým nezačne hustnúť a ťahať sa (asi 20 minút )
  5. Pridáme hneď kakao.
  6. Vymiešame a necháme vychladnúť.
  7. Maslo (250g) si vymiešame s práškovým cukrom (30g) A vychladnutú kakaovú hmotu primiešame k maslu.
  8. Dobre vyšľaháme a môžme pridať po kvapkách, troška pomarančovej šťavy.
  9. Po upečení cesto zvinieme do vlhkej utierky a necháme vychladnúť.
  10. Vychladnutú roládu opatrne rozvinieme a stiahneme papier.
  11. Natrieme plnkou a opatrne zvinieme (troška plnky som si nechala aj na potretie vrchu rolády alebo sa môže poliať čokoládovou polevou.
  12. Dobrú chuť!