Roláda Fialový jazyk (fotorecept)
Autor receptu: kukulienka71
Ľahučká piškótová roláda s čučoriedkami v ceste a plnená kokosovým krémom.
15 porcií |
15 minút príprava |
9 minút na 200 °C |
Postup
- Vaječné bielky vyšľaháme na tuhý sneh,pridáme cukor a po jednom zašľaháme aj žĺtka. Zapneme rúru na 200°C.
- Pridáme múku a dôkladne premiešame.Nepoužila som prášok do pečiva,nie je tu potrebný.
- Cesto vylejeme na plech(ja som dala veľký 45x35cm)vystlaný papierom na pečenie a porozhadzujeme po ňom čučoriedky.Mrazené som nerozmrazovala,aby nepúšťali zbytočne šťavu.
- Keďže cesto je tenučké,upečie sa na 200°C za 8-9 minút.
- Hneď po vybratí z rúry ho prekryjeme aj druhým pečiacim papierom,zosunieme z plechu a z kratšej strany stáčame nasilno spolu s papierom do rolády,až prídeme k polovici,tam cesto obrátime naruby a z okraja začneme znova stáčať k stredu druhú stranu,až prídeme k už natočenej polovici. Zboku by tie dve natočené roládky vyzerali ako ležaté písmeno S. Necháme vychladnúť.
- Kým cesto chladne,pripravíme plnku: v mlieku rozmiešame cukor, kokosovú múčku a Solamyl alebo hl.múku,akonáhle zhustne,stiahneme z plameňa,tiež necháme vychladnúť.
- Po vychladnutí vmiešame zmäknuté maslo a dobre prešľaháme.
- Z cesta opatrne stiahneme pečiace papiere
- Polovicou krému natrieme polovicu cesta
- nenatretou stranou zakryjeme
- Aj túto časť pokryjeme zvyšným krémom,získame tak dvojitú roládu
- Znova ju začneme stáčať,tak ako sa ukazuje,nasilno a k prehnutému stredu. Tesno zabalíme do alobalu, takto sa nám dá vytvoriť krajšia okrúhlejšia-foremnejšia roláda.Dáme stuhnúť do chladničky aspoň na dve hodiny.Kto chce,môže si urobiť aj polevu podľa chuti,ja som nechala vyniknúť "vzorke" čučoriedok v ceste. Samozrejme,dajú sa upiecť aj dve rovnaké cestá z 2x4 vajec a potom sa naplnené cestá rolujú jedno na druhom bez prehýnania,vyjde dvakrát väčšia roláda.Nám stačila aj takáto:-)Na úvodnej fotke je polovica mojej rolády.