Roláda Fialový jazyk (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Ľahučká piškótová roláda s čučoriedkami v ceste a plnená kokosovým krémom.

15
porcií
15 minút
príprava
9 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Vaječné bielky vyšľaháme na tuhý sneh,pridáme cukor a po jednom zašľaháme aj žĺtka. Zapneme rúru na 200°C.
  2. Pridáme múku a dôkladne premiešame.Nepoužila som prášok do pečiva,nie je tu potrebný.
  3. Cesto vylejeme na plech(ja som dala veľký 45x35cm)vystlaný papierom na pečenie a porozhadzujeme po ňom čučoriedky.Mrazené som nerozmrazovala,aby nepúšťali zbytočne šťavu.
  4. Keďže cesto je tenučké,upečie sa na 200°C za 8-9 minút.
  5. Hneď po vybratí z rúry ho prekryjeme aj druhým pečiacim papierom,zosunieme z plechu a z kratšej strany stáčame nasilno spolu s papierom do rolády,až prídeme k polovici,tam cesto obrátime naruby a z okraja začneme znova stáčať k stredu druhú stranu,až prídeme k už natočenej polovici. Zboku by tie dve natočené roládky vyzerali ako ležaté písmeno S. Necháme vychladnúť.
  6. Kým cesto chladne,pripravíme plnku: v mlieku rozmiešame cukor, kokosovú múčku a Solamyl alebo hl.múku,akonáhle zhustne,stiahneme z plameňa,tiež necháme vychladnúť.
  7. Po vychladnutí vmiešame zmäknuté maslo a dobre prešľaháme.
  8. Z cesta opatrne stiahneme pečiace papiere
  9. Polovicou krému natrieme polovicu cesta
  10. nenatretou stranou zakryjeme
  11. Aj túto časť pokryjeme zvyšným krémom,získame tak dvojitú roládu
  12. Znova ju začneme stáčať,tak ako sa ukazuje,nasilno a k prehnutému stredu. Tesno zabalíme do alobalu, takto sa nám dá vytvoriť krajšia okrúhlejšia-foremnejšia roláda.Dáme stuhnúť do chladničky aspoň na dve hodiny.Kto chce,môže si urobiť aj polevu podľa chuti,ja som nechala vyniknúť "vzorke" čučoriedok v ceste. Samozrejme,dajú sa upiecť aj dve rovnaké cestá z 2x4 vajec a potom sa naplnené cestá rolujú jedno na druhom bez prehýnania,vyjde dvakrát väčšia roláda.Nám stačila aj takáto:-)Na úvodnej fotke je polovica mojej rolády.