Rokoko torta

Autor receptu: sonkap

robievala nám to babka Anči ak niekto mal narodky

60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Vyšľaháme bielka a cukor na pevnú hmotu,postupne pridávame orechy a umyté hrozienka.Pokiaľ chceme mať cesto tmavé,pridáme strúhanú čokoládu,alebo kakao,množstvo určíme podľa toho ako tmavé to chceme Zmes rozdelíme na 4 oplátky a necháme v rúre usušiť iba dovtedy kým nám vrch trošičku nesčervenie.
  2. Krém: žĺtka a cukor vymiešame, pridáme uvarenú kávu a varíme nad parou do zhustnutia. Po vychladnutí primiešame palmarín a zas,ak chceš tmavý krém,pridaj kakao,alebo čokoládu.
  3. Postup: rozdeľ si krém na 4 väčšie kôpky a jednu malú(to potrebuješ na obtretie torty) Polož oplátku upečenou hmotou hore,natri krém,prilož ďalšiu oplátku, upečenou časťou na krém,natri,prilož ďalšiu oplátku upečenou hmotou hore,natri krém,prilož poslednú oplátku dobre stlač,aby nezostali bubliny. Poslednou kôpkou krému obtri tortu a posyp orechmi dookola. Dobre je,dať ju na studené miesto odstáť na 12 hodín,zmäkne a nádherne sa krája. Ja dávam čokoládu,alebo kakao len do jedného-buď krém,alebo bielková hmota,je to krajšie pri krájaní.A ako obsypanie môžeš použiť aj kokos.