Rizoto s plodmi mora
Rizoto s plodmi mora
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup- Šalotku opražíme na oleji. Pridáme tymian a ryžu
arborio. Ryžu potom pražíme ešte asi 7 minút. Pridáme
biele víno, necháme ho odpariť a zmes podľa
potreby osolíme a podlejeme vriacim zeleninovým vývarom.
Ryžu nevaríme úplne domäkka.
- Príprava morských plodov: Spoločne na oleji opražíme
šalotku, cesnak a čili. Pridáme morské plody, podlejeme
ich bielym vínom a necháme ho odpariť. Pridáme
zeleninový vývar, soľ a maslo.
- Do tejto zmesi pridáme ryžu a spolu povaríme
ešte 5 minút, aby sa chute spojili. Potom pridáme sezamový olej a šafran. Podľa potreby ešte dolejeme vývarom.
Tip šéfkuchára Peťa: Keď urobíme do rizota čiaru cez
stred, a tá sa už spája do pôvodného stavu pomaly,
vtedy má tú správnu konzistenciu a môžeme ho
odstaviť. Vložíme doň parmezán, citrónovú
kôru, citrónovú šťavu – miešame 2 minúty mimo ohňa, prípadne
dosolíme.
|