Rizoto s plodmi mora

Rizoto s plodmi mora

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Šalotku opražíme na oleji. Pridáme tymian a ryžu arborio. Ryžu potom pražíme ešte asi 7 minút. Pridáme biele víno, necháme ho odpariť a zmes podľa potreby osolíme a podlejeme vriacim zeleninovým vývarom. Ryžu nevaríme úplne domäkka.
  2. Príprava morských plodov: Spoločne na oleji opražíme šalotku, cesnak a čili. Pridáme morské plody, podlejeme ich bielym vínom a necháme ho odpariť. Pridáme zeleninový vývar, soľ a maslo.
  3. Do tejto zmesi pridáme ryžu a spolu povaríme ešte 5 minút, aby sa chute spojili. Potom pridáme sezamový olej a šafran. Podľa potreby ešte dolejeme vývarom. Tip šéfkuchára Peťa: Keď urobíme do rizota čiaru cez stred, a tá sa už spája do pôvodného stavu pomaly, vtedy má tú správnu konzistenciu a môžeme ho odstaviť. Vložíme doň parmezán, citrónovú kôru, citrónovú šťavu – miešame 2 minúty mimo ohňa, prípadne dosolíme.